"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SPÅRVÄGEN SIMFÖRENING
Gemenskap - Engagemang - Vilja - Glädje - Kamratskap - Respekt

Du är en viktig resurs för Spårvägen Simförening

Spårvägen är en ideell förening där verksamheten är beroende av att medlemmar, föräldrar, simmare och andra bidrar till verksamheten bland annat vid olika arrangemang (tävlingar, fester, mm). Du bidrar på den nivå du har möjlighet till. På köpet får du även möjlighet att hitta nya vänner, knyta kontakter och utveckla dig själv tillsammans med andra i ett härligt gäng. Nedan följer en kortfattad beskrivning av de funktioner som är vanligast förekommande när vi arrangerar en tävling och som alltid bemannas med ideella personer, framförallt föräldrar.

 

Riggning
För att en tävling ska kunna genomföras måste en del utrustning komma på plats innan tävlingsstart. Det innebär bland annat att man sätter upp tidtagningsplattor, datorer och speakerutrustning till sekretariatet samt kopiatorer för att kunna skriva ut start- och resultatlistor. Vi tar också fram stolar, lägger i rätt linor i bassängen, hänger upp flaggor osv. Ofta görs det här arbetet kvällen innan tävlingen och arbetet tar ett par timmar. Efter tävlingen är avslutad hjälps man åt när allt tas allt bort.

 

Tävlingsfunktionär
För att kunna genomföra våra olika tävlingar behöver vi ett stort antal tävlingsfunktionärer. Funktionärer behövs för att våra simmare skall kunna vara med på tävlingar och för att vi ska kunna arrangera tävlingar för våra simmare. Det gäller interna mindre tävlingar, externa tävlingar och större mästerskap.
På tävling behövs det tävlingsfunktionärer som kontrollerar start, vändning, målgång och simningen i tävlingsloppen. Om vi anordnar en tävling på åtta banor krävs det ca 25 tävlingsfunktionärer, så det är lätt att räkna ut att vi aldrig blir för många. Målet är att minst en förälder per familj är tävlingsfunktionär. Förutom att du hjälper klubben så får du mycket kunskap om simning.
För att kunna vara tävlingsfunktionär går man en utbildning som ges antingen två kvällar eller en heldag (ca 6 tim).

 

Kringfunktionär
Förutom tävlingsfunktionärer behövs flera kringfunktionärer för att tävlingen ska fungera på ett smidigt sätt. Det innebär bland annat att man kopierar startlistor och sätter upp för att simmarna ska veta när de ska simma, är entrévärd och ger information till besökare samt säkerställer att obehöriga inte kommer in.

 

Fika
På alla tävlingar har vi ett fik som serverar frukost och fika till tävlings- och kringfunktionärer under tävlingsdagen. Man kokar kaffe, gör mackor, skär frukt, lägger upp det fikabröd som simmarnas föräldrar lämnat in. Under tävlingen ser man till att det under hela dagen serveras fika till funktionärer och tränare.

 

Sekretariat/teknik
På alla tävlingar behövs det ett sekretariat med personer som har hand om tekniken. Dessa personer ser till att simmarnas tider blir rätt redovisade, har hand om alla strykningar, seedning av heaten samt att ta fram resultatlistor. Datorvana krävs! Till sekretariatet hör även speakern som refererar tävlingarna

 
SAMARBETSPARTNERS