"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SPÅRVÄGEN SIMFÖRENING
Gemenskap - Engagemang - Vilja - Glädje - Kamratskap - Respekt

Om stödfonden

Bakgrund

Idrott ska förena, inte segregera. Det var tanken som drev en anonym givare att höra av sig till Spårvägen Sim under 2024 för att erbjuda möjlighet för alla inom tävlingsverksamheten att satsa på sin simning genom att inrätta en fond för att säkerställa att alla kan vara med på lika villkor. Givaren har skänkt 100 000 kr som grundplåt för det framtida arbetet.

 

Personen har upplevt simsportens positiva inverkan och vill nu ge tillbaka till sporten och bidra till att forma framtida generationer simmare, stärka gemenskapen och föra vidare simklubbens värderingar ”gemenskap för alla, engagemang, vilja och glädje samt kamratskap och respekt". 

 

"Simning har inte bara varit en sport för mig utan även en skola för livet. Där lärde jag mig att förstå vikten av respekt, hårt arbete och av att vara disciplinerad. Jag fick också känna glädjen i framgång och förstå hur värdefullt kamratskap är. Jag hoppas att mitt bidrag kan hjälpa nästa generation av tävlingssimmare att finna samma värde och gemenskap i simningen som jag gjorde", säger den anonyma givaren.

 

Medel från fonden kan sökas av enskilda simmare för att exempelvis finansiera tränings- och tävlingsresor samt utrustning. De ska även användas i arbetet med att stödja ungdomar från olika bakgrunder och därmed levandegöra värderingen ”gemenskap för alla”.

 

Syftet med fonden är att ge ekonomisk stöttning till simmare som inte har de ekonomiska förutsättningarna att delta och målet är att skapa en inkluderande miljö där alla simmare kan uppleva den starka gemenskapen som Spårvägen sim står för och därigenom nå framgång och utveckla värdefulla livsfärdigheter.

 

Den som söker medel från fonden förväntas delta aktivt i träningar och tävlingar och har som mål att utveckla sin simning. Simmaren ska även visa prov på att vara en god förebild i enlighet med klubbens värderingar. 

 

"Spårvägen Simförening är mycket tacksamma för det oväntade stödet. Det är ett välkommet tillskott som bidrar till klubbens arbete med att skapa en idrott för alla, oavsett bakgrund och förutsättningar", säger Magnus Sundqvist, styrelseordförande.

Ansökan
För att få mer information och söka medel från fonden kontakta sportchef jonatan.wik@sparvagensim.se alternativ prata med din tränare så hjälper hen dig vidare. 

 

Vill du bidra?

Vill du bidra med medel till fonden kontakta sportchef jonatan.wik@sparvagensim.se för mer information. Alla bidrag, oavsett storlek, är självklart välkomna.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SAMARBETSPARTNERS