"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SPÅRVÄGEN SIMFÖRENING
Gemenskap - Engagemang - Vilja - Glädje - Kamratskap - Respekt

Teknikskolan

Teknikskolan är fortsättningen på Sim & Lek.

 

Teknikskolans första nivå heter Hajen och riktar sig till simmare som kan simma minst 25 meter på djupt vatten. Här fortsätter vi att träna på grunderna i de fyra simsätten och tävlingsmomentet introduceras för de som vill.

 

Inom ramen för teknikskolan finns även Delfinen, en nivå för barn som lärt sig bröstsim som förstasimsätt t.ex. i kommunens simskola. Fokus ligger i Delfinen på att lära sig crawl och ryggcrawl.

 

Nivåerna i teknikskolan utgörs av nivåerna:

Hajen Förkunskap: Klarat målen för Fisken.
Mål: Sammansatt ryggsim och crawl med anding åt sidan, dyk från kanten, bröstsimsben på rygg, fjärilskick.
Teknik 1

Förskunskap: Klarat målen för Hajen.

Mål: Sammansatt ryggsim inkl volvänding, sammansatt crawl med andning åt sidan, dyk från startpall, ryggsimsstart, sammansatt bröstsim, fjärilskick, provat sammansatt fjärilsim. Introduktion av tävlingsmoment för de som vill.

Teknik 2

Förkunskap: Klarat mål för Teknik 1.
Mål: Sammansatt ryggsim och crawl med start och voltvändning. Sammansatt bröstsim med korrekt andning. Sammansatt fjärilsim. 

Introduktion av tävlingsmoment för de som vill.

Medley För dem som klarar målen för Teknik 2. Utveckling av alla fyra simsätt.
Delfinen En nivå för de barn som lärt sig bröstsim som första simsätt. Fokus i Delfinen är att lära sig crawl och ryggcrawl.

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SAMARBETSPARTNERS