"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SPÅRVÄGEN SIMFÖRENING
Gemenskap - Engagemang - Vilja - Glädje - Kamratskap - Respekt

FAQ - Vanliga frågor

 

När släpper ni platserna till HT24?

Platserna släpps i juni, förmodligen innan midsommar. Vi återkommer med exakt dag och tid.

Vart har ni sommarsimskola 2024?

Sommaren 2024 kommer vi bedriva intensivsimskolor i Vällingby, i Spånga, i Beckomberga, i Åkeshov, på Järvabadet (utomhusbassäng) och på Maltesholmsbdet (utomhus).
Platserna släpps 3 maj kl 09:00.

Vilka avbokningsregler gäller för era kurser?

Om du önskar avboka din plats gäller följande:
Medlemsavgiften 100 kr återbetalas inte.
En administrativ avgift (admin) på 39-99 kr återbetalas inte.
Upp till 1 vecka innan kursstart återbetalas hela deltagaravgiften förutom medlemsavgift och admin.
1-7 dagar innan kursstart återbetalas 75% av deltagaravgiften förutom medlemsavgift och admin.
Efter 1-3 tillfällen återbetalas 50% av deltagaravgiften förutom medlemsavgift och admin.
Efter tillfälle 3 ges ingen återbetalning.

Vid sjukdom och skador vid minst 5 sammanhängande tillfällen görs individuella bedömningar. Läkarintyg krävs och medlemsavgift samt admin återbetalas inte.

Hur lång tid dröjer det innan pengarna återbetalas vid en avbokning?

Har betalningen gjorts via kort så sker återbetlaningen inom 1-3 bankdagar. Har betalningen gjorts via faktura så behöver ni först fylla i denna länk: Återbetalning - Qvickly Därefter dröjer det ytterligare dagar innan ni har er återbetalning. 

Vilken grupp ska mitt barn gå i?

I slutet av terminen får varje simmare en rekommendation av sin simtränare om vilken grupp som lämpar sig bäst för nästkommande termin. Om barnet inte har deltagit i vår verksamhet tidigare framgår nivåerna på vår bokningssida.

Vi fick inte plats i den grupp vi önskade – vad kan vi göra?

Försök hitta ett annat alternativ som kan passa. Blir det en plats ledig syns det på bokningssidan.

Kan man ställa sig på kö för en plats?

Nej, vi har inget kösystem men på bokningssidan framgår vilka grupper som har lediga platser. När vi får in en avbokning syns det som en ledig plats som är bokningsbar.
Det finns även funktionen "bevaka grupp".  Får vi en ledig plats så skickas ett automatiska mailutskick och därefter är det först till kvarn att gå in och anmäla.

Kan man anmäla sig till fler än en kurs?

Ja, det är möjligt. Anmäl dig till den ena och kontakta sedan kansliet kansli@sparvagensim.se och berätta vilken mer kurs du önskar delta i - så löser vi det i mån av plats. Du betalar en lägre kursavgift för kurs nr 2.
Hur vet jag vilken nivå som är rätt för mitt barn? Alla nivåer har tydliga mål och förkunskapskrav. Dessa kan du läsa om på vår hemsida och på vår bokningssida. Om du trots det är osäker på vilken nivå som passar bäst så rekommenderar vi att ni går till simhallen och provar de övningar som är förkunskapskrav för aktuell nivå.
I vilka bad har ni verksamhet? Vi har verksamhet i Spångabadet, Åkeshovs simhall, Vällingby simhall, Beckomberga simhall och Nälstabadet. På sommaren har vi även verksamhet på Järvabadet.
Ni har ju verksamhet i flera olika bad, är alla bassänger lika djupa? Bassängerna är lite olika i de olika baden. I både Spånga och Beckomberga har vi sim&lek i 25m-bassängens grunda ände. Spångabadet är något djupare på den grunda sidan. I övrigt är bassängerna med utgångspunkt i vår verksamhet likvärdiga.
Har mitt barn garanterad plats till nästa termin? De som har deltagit under den senaste terminsverksamheten har förtur till återanmälan som medlemmen gör själv via vår bokningssida. Om barnet är bokat men det visar sig vara på en felaktig nivå så hjälper vi till med ett nivåbyte men kan inte garantera att det blir på samma tid/bad.
Vart vänder jag mig om jag som förälder har synpunkter på träningen? Vi uppskattar att du i första hand framför dina konstruktiva synpunkter till gruppens tränare på plats. Tränarna gör sitt bästa och vill att barn och föräldrar ska vara nöjda. Med detta som utgångspunkt är de förstås intresserade av dina konstruktiva synpunkter. Kom ihåg att även positiva synpunkter får framföras! Om du upplever att du inte får gehör eller att tränarna är fel personer att diskutera frågan med så vänder du dig till kansliet kansli@sparvagensim.se .
Vad kan jag göra om mitt barn inte vill gå i vattnet under lektionerna?
  1. Kom i god tid till träningarna så att ditt barn hinner ta det lugnt innan.
  2. Låt barnen sitta vid kanten och bara titta på, visa för barnet att det är helt okej att göra så. Det är viktigt att barnet inte känner någon press.
  3. Meddela alltid den ansvariga simtränaren om situationen - så kan ni hjälpas åt att hitta en lösning.
  4. Att du som förälder är med i vattnet tills det att barnet är tryggt och vågar vara själv i gruppen, kan också vara ett alternativ.
Får man ta igen ett missat tillfälle? På grund av brist på vattentid så går det inte att ta igen missade tillfällen och inte heller att få tillbaka pengarna vid dessa tillfällen.
När lär sig barn att simma? I och med att barn är olika och därför lär sig i olika takt så finns det inget enhälligt svar på den frågan. En person är simkunnig då denne kan hoppa i vattnet och få huvudet under ytan för att därefter simma 200 meter vilket ska vara på rygg i minst 50 meter. Detta mål ska barnen kunna i Hajen. Det kan vara så att ett barn klarar varje nivå på en termin medan andra barn får gå vissa nivåer flera terminer. Detta är vanligt och till slut lossnar det för alla.
Får jag som förälder sitta och titta på när mitt barn har träning i undervisningsbassängen? De flesta barn är lättdistraherade och behöver ett visst lugn för att ta in instruktioner från simtränarna. Vi uppmanar därför dig som förälder att vara nära tillhands ifall barnet behöver dig men inte i direkt anslutning till undervisningsbassängen. Undantagen är första och sista gången samt om ditt barn inte vågar gå i vattnet själv.
Vilket simsätt lär ni ut först? Vi lär ut ryggcrawl som första simsätt vilket är det simsätt som är enklast motoriskt. Rörelserna påminner om att krypa och gå. Barnen har även fria luftvägar och god sikt uppåt. När barnen vågar ha huvudet under vattnet obehindrat börjar vi med crawl som även det är påminner om grundläggande motoriska färdigheter
Borde inte mitt barn lära sig bröstsim först? Ryggsim (ryggcrawl) och crawl är enklare att lära sig rent motoriskt särskilt för små barn. Bröstsim är svårare att utföra och kräver god koordination. Det är dessutom lättare att lära sig bröstsim om de redan kan simma crawl eller ryggsim, då de har övat upp känslan för vattnet och lärt sig vattnets egenskaper.
Mitt barn har lärt sig simma bröstsim och vill fortsätta att utveckla sin simning, vilken grupp är lämplig att anmäla till?

Inom ramen för teknikskolan finns nivån Delfinen. Delfinen är en grupp för barn som lärt sig bröstsim som förstasimsätt t.ex. i kommunens simskola. Fokus i denna grupp ligger på att lära sig crawl och ryggcrawl.

Var hittar jag terminsplaneringen så jag vet när terminen slutar och när det är uppehåll?

Terminsplaneringen för grupperna i Simkunnighet hittar du här.
I Medlemsappen ser du även terminens alla träningstillfällen. 

Varför är det bra att ladda ner MedlemsAppen?

I MedlemsAppen får du som medlem koll på aktiviteter, kalender, utmärkelser, nyheter och utskick mm. För idrottsföräldern innebär det också en förenklad idrottsvardag då denne kan samla allt på en och samma plats. https://www.sportadmin.se/medlemsapp/ 
SAMARBETSPARTNERS