"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SPÅRVÄGEN SIMFÖRENING
Gemenskap - Engagemang - Vilja - Glädje - Kamratskap - Respekt

Spårvägen Simförening erbjuder barn och ungdomar simundervisning för barn från och med året de fyller 5. Vi följer Svensk Simidrotts utvecklingstrappa Simlinjen som du kan läsa mer om på Svensk Simidrotts hemsida.

 

Vår verksamhet Simkunnighet består av Sim & Lek och Teknikskolan. Verksamheten bygger på att utveckla vattenvana via lek, glädje och nyfikenhet. Vi lär i första hand ut ryggcrawl och därefter crawl, bröstsim och fjärilsim.

 

Sim & Lek

I Sim & Lek välkomnas barn från det år de fyller 5 år. Undervisningen bygger på att lära och utveckla sin vattenvana via lek, glädje och nyfikenhet. Vi övar upp vattenvanan och grundlägger intresset för simning som träningsform. Utifrån barnets egna förutsättningar lär de sig grunderna i de fyra simsätten. Sim & Lek utgörs av nivåerna: Baddaren, Sköldpaddan, Pingvinen och Fisken.


Teknikskolan

Teknikskolan är fortsättningen på Sim & Lek. Teknikskolans första nivå heter Hajen och riktar sig till simmare som kan simma minst 25 meter på djupt vatten. Här fortsätter vi att träna på grunderna i de fyra simsätten och tävlingsmomentet introduceras för de som vill. Inom ramen för teknikskolan finns även Delfinen, en nivå för barn som lärt sig bröstsim som förstasimsätt t.ex. i kommunens simskola. Fokus ligger i Delfinen på att lära sig crawl och ryggcrawl. I Teknikskolans sista nivå Medley möts simkunnighet och tävlingssimning. Målet i Medley är att vidareutvecklas i alla fyra simsätt och lära sig mer om simning som idrott.


Ansvariga för verksamhetsområdet Simkunnighet är Jenny Gustavsson och Eva Pros. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SAMARBETSPARTNERS