"
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SPÅRVÄGEN SIMFÖRENING
Gemenskap - Engagemang - Vilja - Glädje - Kamratskap - Respekt

Skolsim

Från och med 2011 ändrades skolans läroplan, bland annat de kunskapskraven gällande simkunnighet. Skolans mål kring simkunnighet lyder idag:

- För att få godkänt betyg i slutet av årskurs 6 ska eleven kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge. Dessutom ska eleven kunna Badvett och säkerhet vid vatten vintertid samt kunna hantera nödsituationer vid vatten med hjälpredskap under olika årstider.

- För att få godkänt betyg i slutet av årskurs 6 ska eleven kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge. Dessutom ska eleven kunna Första hjälpen och hjärt- och lungräddning, Badvett och säkerhet vid vatten vintertid samt kunna hantera nödsituationer vid vatten med alternativa hjälpredskap enligt principen för förlänga armen, under olika årstider.

Vi är delaktiga i kommunens skolsim

För att uppnå dessa mål tar många skolor hjälp av oss. Hösten 2008 startade kommunen ett simkunnighetsprojekt "Simma säkert - Stockholm stads satsning för ökad simkunnighet". Det innebär att vi tillsammans med kommunen bedriver skolsimmet i Husby, Vällingby, Beckomberg, Tensta och Spånga.

Mer konkret innebär denna satsning att Spårvägen Simförening kompletterar nuvarande simhallspersonal/simlärare. Istället för två simlärare från kommunen är det nu alltså två simlärare från kommunen plus en från Spårvägen Simförening. Detta för att öka kvalitén på undervisningen. Projektet innebär även att skolsimmets lektionstillfällen ökat från 12 till 15.
Samarbetet har sedan starten utökats och lever vidare med en termin i taget. Utfallet har varit positivt från både förening, kommun och skolsimdeltagare. Spårvägen Simförening är måna om att detta samarbete fortsätter och hela tiden utvecklas.


Mimmi Wingren, projektledare för simkunnighetsprojektet säger: "Samarbetet med Spårvägen Simförening i skolsimmet har bidragit till ökad kvalitet då de kompletterar våra simlärare med spetskompetens inom framförallt utlärning av vattenvana. Ytterligare en effekt är att de barn som redan kan simma har fått större utmaningar. De bidrar också med inspiration och delar Stadens vision om att öka simkunnigheten tillsammans”.

Spårvägen Simförening kan erbjuda enstaka lektioner

Skolor kan även kontakta oss för enstaka simlektioner. Exempelvis kan ett sådant samarbete innebära att skolan bokar några tider i något av baden i västerort dit de kommer med de elever i åk 6 som inte uppnått simkunnighetsmålet och Spårvägen Simförening bistår med erfarna simlärare.

Vad kan Spårvägen Simförening göra för din skola/klass?

Spårvägen Simförening vill vara med och arbeta för att öka simkunnigheten. Vi kan bistå med lång erfarenhet och värdefull kunskap i området. Vi är öppna för hur detta samarbete kan se ut, ovan är bara exempel på hur vi jobbar idag. Kanske har du/ni andra önskemål och funderingar som vi tillsammans kan hitta löningar på! Kontakta oss vid intresse.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
SAMARBETSPARTNERS